27.9.2012

* Paitojen tuunaus ja huivit / Renewed Shirts and Scarves

Taannoin näytin teille 80v kortin. Noihin juhliin mun piti hankkia paita. Erääseen vaateliikkeeseen mulla oli lahjakortti + alekuponki, joten päätin suunnata sinne. Löysin mielestäni aivan mahtavan kauniin pitsiunelman. Hoikentava Musta paita pitkillä pitsihihoilla ja pitsiä kahdessa kerroksessa helmassa. Nii-iiin ihana. 

Mun on pestävä uudet vaatteet tai tulee kutisevaa ihottumaa, joten eikun paita koneeseen.... Kuului varsin omituista ääntä ja syy selvisi ohjelman loputtua: kone oli rouskutellut helmaan yli kämmenen kokoisen reiän!! Taakse vinoon niin ettei tilannetta voinut edes pelastaa ompelemalla vaikkapa kukkaa tai tekemällä halkiota sivuun. Täytyy myöntää, että suututti ja melkein itketti. Niin harvoin voin vaatteita itselleni hankkia!

Suuntasin Eurokankaaseen. Siellä on myyjät ystävällisiä ja avuliaita. Myyjän kanssa mietittiin ratkaisua ja päädyttiin kuvissa näkyvään mustaan kukalliseen pitsikankaaseen. Se löytyi onneksi hyvin edullisesti ja siitä riittikin kangasta vielä huiviinkiin. Siitä kuva tässä tekstin alla.  

Huivin päihin ompelin hieman rypytetyt pätkät  poisleikkaamaani osin hajonnutta paidan helmaa. 

 Leikkasin siis paidan osin rikkoutuneen alemman helmakaistaleen pois ja korvasin sen kukallisella pitsikankaalla. Yllä olevassa kuvassa vasemmalla huivi ja oikealla paidan helmaa.

Tässä vastaavalla tavalla uudistamani pitkähihainen trikoopaita. Kukkakangasta kun jäi jäljelle juhla-asun jälkeen. Vieläkin sitä olisi pieni pala. Olen tuumaillut tekisinkö siitä laukkuun somisteen vaiko ruusun vai...

 Juhlapaitaa etsiskellessäni huomasin romanttisia pitsiunelmahuiveja olevan kaupan ja hinta kahdenkympin tietämissä. Eli ne piti unohtaa. Tarvitsin kuitenkin huivin ja Eurokankaasta löytyi siihenkin ratkaisu. Tämä huivi tuli maksamaan n.5€. Ompelin joustavaa pitsinauhaa pitkiin reunoihin ja lyhyisiin päihin kotoa valmiina löytynyttä nauhaa. Tykkään todella paljon. Ihanin huivi jota mulla on koskaan ollut! 


Nämä kirppislöytöni haluan esitellä. Tykkään jenkkityylistä ja nämähän on juuri sitä. Tarvisin syyskengät ja löysin nuo kuvassa olevat bootsit! Sellaisia olin halunnut jo nuoresta lähtien ja nyt ne löytyi!! Ensimmäinen kerta kun kirppikseltä löytyi sopivan kokoiset ja tuntuiset -ja hintaiset (vaikkakin kalliit, 12€) tuommoset. 

Tietokonetuoliin piti saada pehmuste ja sekin löytyi sopivalla värillä, pehmeydellä ja hinnalla. Tuota nukkea olin etsinyt jo vuosia. Toinen kämmen puuttuu, mutta eipä se haittaa. Tarjotin oli turhake ostos. Mutta 1€ hinnalla en raaskinut jättää ostamatta. On se nimittäin niin kaunis tarjotin. 

Oletko muuten jo vieraillut joulublogissani, Vintage-Christmasflower:ssa?

-Anu-

25.9.2012

* Joulublogini / My Christmas Blog

Tänään on 3kk joulupäivään!! Perustin joulublogin. Se löytyy osoitteesta: www.vintagechristmasflower.blogspot.com. Tänne blogiini en laita tänä vuonna jouluisia postauksia vaan teen ne suoraan joulublogiini. Tervetuloa myös sinne lukijaksi tai vain vierailijaksi. 

Olethan muuten huomannut että VintageSunflower-blogilla on myös Facebook-sivu? Käyhän tykkäämässä. 

Suomen syksy on pitkä, pimeä ja sateinen. Valoisaa aikaa on jo nyt huomattavasti vähemmän kuin kesällä ja vielä lyhenee, aina noin 5h asti. Se on vähän se, kun pisimmillään päivä on täällä eteläisessä Suomessa n.19h! Eipä ihme että kroppa tuntuu nukkuvan  vaikka hereillä ollessa.. Siihen kaamokseen tuo joulu kaikkine ihanuuksineen kaivattua piristystä. Niin niin... eihän lehdetkään ole vielä pudonneet puista...


Mukavaa tiistaipäivää!

-Anu- 

19.9.2012

* 80v kortti / 80th Birthday Card

Meillä oli ilo juhlia isotätini 8-kymppisiä. Oli mahtavaa tavata kymmeniä sukulaisia iloisissa merkeissä eikä aina vain hautajaisissa! Mua on alkanut surettaa ja ärsyttää se tapa kuinka  ihmiset kyllä löytää aikaa ja halua mennä hautajaisiin, mutta ihmisen eläessä ei ole vaivauduttu järjestämään tapaamisia. Eikä ole kerrottu mitä ihminen merkitsee. 

Omiin hautajaisiini ei ole tervetullut yksikään jonka kanssa en ole ollut aktiivisesti tekemisissä muutenkin. Sellaiset jotka on kieltäytyneet synttärikutsuista yms. älkööt vaivautuko enää kuoppajaisiini. Nih. 

Mutta jos elän vanhaksi, niin olisinpa yhtä virkeä, hyvävointinen, liikkuvainen ja iloinen ikäihminen kuin isotätini on! Siinä on hyvä esimerkki siitä kuinka ikä voi olla vain numero. Ja myös toki terveyden merkitys on suuren suuri, korostuu vain ikänumeron kasvaessa.

Tekemästäni kortista: Kartongit oli tässäkin ehtymättömän tuntuisesta Tiimarin pakkauksesta . 

Pieni mainos loppuun (itse olen aina kiitollinen vinkeistä). Puisia lankarullan hylsyjä on, tai ainakin oli vielä vähän aikaa sitten, Prismassa myynnissä. Pussillinen maksoi alta 4€ ja siinä oli hyvin monta rullaa. Rullat on toki uusia, mutta saahan niitä vanhennettua maalilla jos haluaa. Näitä olen etsiskellyt kirppiksiltäkin, löytämättä. Tarvitsen näitä nimittäin nauhojen säilytykseen, koristeeksi ja askarteluun. 

Kerkeäväistä keskiviikkoa;)!

-Anu- 

16.9.2012

* Syksyn satoa / Harvesting

 Suomi on rikas maa luonnonvaraisilta marjoiltaan. Tänne on siunattu sieniä ja marjoja vaikka millä mitalla tänä vuonna. Maailmanlaajuisesti katsottuna harvassa ovat ne maat joissa saa vapaasti poimia näitä herkkuja. Ja jossa ne olisivat niin puhtaita kuin Suomessa ovat. Neiti kävi keräämässä tänään nämä puolukat.  

Mustikoita saatiin eräältä ystävältä (kiitos paljon!) kun en itse kykene mennä metsään. Pakastimessa on talven varalle monta pussillista marjoja. Muutama sininen herkku löytyi parkkipaikan vierestä pienellä reissullamme. Itse asiassa niitä oli puskat notkollaan ja syötiinkin mahat täyteen:).  

Ystävän keräämistä piti tietysti maistella tätä herkkua. Maustamatonta jugurttia ja mustikoita. Nam nam!

Kerrostaloihmisenä omien omenien saanti ei ole mahdollista, joten tässäkin ollaan oltu ystävien ystävällisyyden varassa. Tänä vuonna omenasato on ollut valtaisa, joten herkkuja riitti jaettavaksi asti. 

Aiemmin keittelin monta litraa omenasosetta tai hilloa, millä nimellä sitä nyt haluaakaan kutsua. Pussitin Minigripeissä sopivina piirakka-annoksina odottelemaan talven pitkiä kuukausia. Yksi piirakka tehtiin (ja syötiin..) heti. 

Tänään neidin kanssa pilkottiin pussillinen omenoita ja kuivattiin osa kasvikuivurissa ja osa uunissa. Huomasin että kuivurissa omenat pysyivät vaaleina, uunissa viipaleet muuttuivat oranssin ruskeiksi vaikkeivat varsinaisesti paistuneetkaan. Tein myös syksyn toisen omenapaistoksen: omenia pilkottuna, sokeria, fariinisokeria, kaurahiutaleita ja vettä. Uunissa vajaa tunti. Itse en sitä kylläkään tykkää syödä, mutta lapset söivät halulla. 

Ystävältä saatuja nämäkin eli auringonkukat. Kyllä oli piristäviä kukkasia! Kestivät noin viikon maljakossa sisällä. Ei ole suotta näillä nimenä auringonkukka. 


Mukavaa viikon alkua! Eilen muuten oli tasan 100 päivää jouluaattoon....

-Anu-

5.9.2012

* Tilkkupeitto tyttövauvalle / A Patchwork to a Baby Girl

 Serkkuni kysyi tekisinkö tilkkupeiton. Ilman muuta. Tämä tuli tyttövauvalle. Suunnittelun pohjana oli Käsityökorin pöllöpeiton tyyli.  Sorry. Haluan kuitenkin mainostaa tuota Käsityökoria, käykäähän tutustumassa sivustoon!

 Kankaat ovat suurimmalta osaltaan uusia, mutta kierrätettyjäkin mahtuu joukkoon. Taustakangas on valkoinen käyttämätön kangas. Välissä ohut Eurokankaan vanulevy. 

 Vaaleanpunainen reunuskangas on myös Eurokankaasta. Pöllökangas ja muut uudet kankaat nettiputiikeista. Värityksen pohjana tuo hurmaava pöllökangas.

Käytin 2-puoleista applikointiliimaharsoa kuvioiden kiinnittämiseen. Päälle vielä tiheä siksak reunaan. Kahden blokin röyhelöt ovat vauvan housunlahkeiden frillat eli tiiviit röyhelöt. 

Sisimmän kehyksen eli tuon sinisen kasasin kahdesta paitapuserosta. Vuoroin yksivärinen ja ruudullinen palanen. 


 Itsekasaamieni kukkasien lisäksi käytin koristeena valmiita yhden blokin kankaasta leikattuja kukkasia. Nekin kiinnitin ensin peittoon liimaharsolla. 

Osat on suoria, vaikka tuo kehys näyttääkin kuvassa kierolta kuin mikä. 

Elämäni fiksuimpia käsityöhankintoja on ollut leikkuualusta ja pyöröleikkuri sekä tilkkutyöviivaimet. Ne helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä ihan mahdottomasti ja ovat hintansa väärtit. Ei tartte menettää hermoja saksien kanssa. Ja mikä parasta, sopivat muuhunkin kankaan leikkuuseen kuin vain tilkkutöihin:). 

Yksityiskohta itsekootusta kukkasesta. Lehtiruoti on vain suoraommel lehden kärjestä keskelle. 

Syykuussa mennään jo. Mitähän joululaskuri tuossa blogin alalaidassa raksuttaakaan tällä hetkellä...? Pitääpä vilkaista:). 

Mukavaa pian alkavaa torstaita!

-Anu-