23.2.2011

* Tilda-Pussukka ja boksi / Tilda Toilet Bag & a Gift Box





Haa! Vihdoinkin saan tehtyä kuvakollaaseja:)! Olen ihastellut niitä monissa blogeissa. Nyt tajusin ladata Picasan omalle koneelle:)..
Meikkipussi on Tilda-kaavalla tehty. Ulkopuoli satiinimaista paksua uutta kangasta Eurokankaasta. Sisäpuoli uutta Jyskin puuvillaverhoa. Rasian sain sisustustarvikekaupasta, jonka nimeä en kyllä muista. Rasia on muovinen ja siinä on toimitettu kauppaan jokin tavara. Käytin Marimekon servettejä sekä decoupagé-lakkaa servettien, pitsin ja nappien liimaamiseen. Rasiasta tuli hauska vanhan näköinen kun servetti on rypyssä.

19.2.2011

* Kukkaa pukkaa -sytytysruusuja /Flowers for making Fire





Päivänä muutamana päätin kokeilla vihdoin sytytysruusujen tekoa. Vanhan kulhon olin hankkinut kirpputorin alennusmyynnistä ihan tätä varten. Käytössä olevaa kattilaa ei nimittäin kannata pilata steariinijämillä. Lisäksi tarvitaan kanamunakennosto (keltaisista tulee kauniimpia kuin harmaista), kynttilöitä (minulla oli 4 punaista ja 1 valkoinen osin palanut kruunukynttilä) ja joku otin (itse käytin kertakäyttöisiä syömäpuikkoja) sekä alustaksi esim.sanomalehti.
Tee näin:
1. Kananmunakennoston kuppiosat irrotetaan ja niihin asetellaan pystyyn kennostosta revittyjä palasia niin paljon kuin suosiolla mahtuu.
2. Kynttilät paloitellaan kulhoon mahtuviksi paloiksi esim.käsin katkomalla.
3. Kulho asetetaan kanneksi vesikattilan ylle eli vesihauteeseen ja kynttilöiden annetaan sulaa nesteeksi. Kattila otetaan pois levyltä (ja laitetaan tarvittaessa uudelleen jos neste alkaa kiinteytyä).
4. Kennoruusut laitetaan varovasti kulhoon imemään steariini/parafiininestettä itseensä. Kallistellaan kukkia, jotta terälehtien välitkin saavat nestettä.
5. Kynttilöiden sydänlangat voidaan kalastaa ja asettaa kukkiin.
6. Nostetaan kukat kovettumaan esim.sanomalehden päälle.
7. Kaadetaan loppu sula kynttiläaines ruusuihin varovasti ja annetaan kovettua seuraavaan päivään.
8. Käytetään pakkasista nautiskellen esim.takan sytyttämisen apuna:).

Aurinkoista viikonloppua!

16.2.2011

* Donitsit / For Hair



Vähäkaloriset donitsit hiuksiin ;D. Tekokuituinen kasari- tai ysäripaita sai uuden elämän hiuksissa. Jatkossa myös erikokoisina leppäkerttuina, sillä paitapuserossa riittää materiaalia. Aurinkoiset päivät -20 pakkasista huolimatta ovat kuin lupaus keväästä ja tulevasta kesästä. Leppäkerttutyynyä suunnittelinkin parvekkeen keinuun.

11.2.2011

* Luistinkassi / Bag for the Skates

Heipä vaan pitkästä aikaa. Blogi on ollut tauolla, kun päättötyö on syönyt aikaani. Nyt se rupeama on valmiina ja voi keskittyä muuhunkin:)!

Ompelin tämän pyynnöstä ystävän lapselle. Mitat oli heidän vanhasta kassistaan, jonne mahtuu niin tytön luistimet kuin kypäräkin. On vierähtänyt pitkä aika, kun viimeksi olin tehnyt tilkkutöitä ennen tätä. Joskus olen käynyt pari tilkkukurssia ja pidän siis tilkkuilusta. Käytin kassiin uusia (myös Tildaa ja HelloKittyä) ja hieman kierrätyskankaita. Kahvat ovat vyöstä.

Aurinkoisia keväisiä pakkaspäiviä!